100% garancia originálnych výrobkov SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zadarmo od 80 €

Palice na Nordic walking . Ako vybrať tie správne.

Palice na nordic walking robia z chodcov nordic walkerov. Celkovo palice na nordic walking tlmia, vedú a podporujú. Čo je však dôležité pri kúpe palíc na nordic walking? Aké sú skutočne vynikajúce palice na nordic walking a na čo by ste si pri ich kúpe mali dať obzvlášť pozor?

Ak sa chcete nordic walkingu venovať pravidelne a s istým športovým nasadením, potom by ste nemali šetriť na dobrých paliciach na nordic walking. Pretože dobré palice na nordic walking musia byť dostatočne stabilné a zároveň ľahké. Perfektne padnú do ruky a málo sa hojdajú, aby ste si ich mohli užívať dlhodobo.

Výber je teraz obrovský. Preto vám tu prinášam prehľad naozaj dôležitých 10 kritérií. Pretože nordic walking je naozaj zábava len vtedy, ak máte dokonalé vybavenie. Nakoniec, pri výbere tých najlepších palíc na Nordic Walking je to vždy dôležité:

10 najdôležitejších kritérií pre palice na nordic walking

Pevná dĺžka alebo teleskopická palica: Rozhodovanie medzi stabilitou a flexibilitou. Nastaviteľné teleskopické palice kupujte len v odôvodnených špeciálnych prípadoch a uprednostňujte palice s pevnou dĺžkou.

Dĺžka: Dĺžka palice musí zodpovedať vašim telesným mieram, aby ste mohli bez problémov vykonávať optimálny pohyb.

Materiál: Materiál ovplyvňuje vibrácie a maximálne zaťaženie. Karbónové palice na nordic walking sú kvalitnejšie a dajú sa použiť aj na maximálnu záťaž. Hliníkové palice sú vhodnejšie pre začiatočníkov a zdravotne opatrných chodcov.

Špičky palíc: Rozhodujúce pre priľnavosť a bezpečnosť. Špičky palíc na nordic walking by mali byť vyrobené z viacnásobne kalenej ocele, pretože potom majú dlhú životnosť.

Gumové nárazníky: Umožňujú rozmanitosť na asfalte. Pri kúpe palíc na nordic walking by ste mali zahrnúť aspoň jeden pár gumených nárazníkov.

Rukoväte: Zaručujú protišmykovosť. Mali by byť ergonomicky tvarované a vyrobené z protišmykového materiálu.

Popruhy na ruky: Kvalitné popruhy na ruky ponúkajú vďaka svojej konštrukcii optimálny prenos sily a umožňujú chôdzu bez únavy. Uprednostnite popruhy na zápästie s rýchloupínacou prackou.

Odpruženie alebo protinárazový systém: Zlepšuje tlmiaci účinok. Bežne nepotrebujete žiadne palice na nordic walking s pružinou.

Hmotnosť: Jedna palica na nordic walking by nemala vážiť viac ako 250 g, pretože váha určuje, aké pohodlné je nosenie na dlhé vzdialenosti.

Reflexné prvky: Reflexné prvky sú veľmi dôležité, pretože zvyšujú viditeľnosť a bezpečnosť v tmavom období.