100% garancia originálnych výrobkov SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zadarmo od 80 €

7 tipov, ako sa vysporiadať s bolesťou krku spôsobenou stresom

Stres. Úzkosť. Nízka morálna podpora. Všetky tieto a ďalšie psychosociálne faktory sú spojené ako potenciálne príčiny bolesti krku. Keď sa v krku hromadí napätie a stres, svaly môžu byť napäté alebo bolestivé. Bolesť krku sa môže rozšíriť aj do ramena alebo byť sprevádzaná bolesťou hlavy. Poďme preskúmať niekoľko spôsobov, ako znížiť tento typ bolesti krku.

Zameraním sa na spôsoby liečenia mysle aj tela môžete pomôcť znížiť stres a daň, ktorú si môže vyžiadať. Vyskúšajte tieto metódy na zvládnutie bolesti krku súvisiacej so stresom:

Strečing krku Ak ich robíte pravidelne, strečingové cvičenia v oblesti krku môžu uvoľniť svalové napätie a zachovať alebo rozšíriť rozsah pohybu krku.

Terapia alebo podporná skupina Kognitívno-behaviorálna terapia preukázala výhody pri rozvíjaní zdravých myšlienkových vzorcov, ale dokonca aj podporná skupina alebo online fórum, kde môžete zdieľať svoje obavy a získať podporu, vám môžu pomôcť zvládnuť každodenné stresory.

Meditácia Praktizovanie meditácie je dobrý spôsob, ako upokojiť svoje myšlienky a úzkosti. Vyhľadajte video s vedenou meditáciou na YouTube alebo navštívte kurz, kde sa dozviete, ako na to.

Získanie pomoci od rodiny a priateľov Stres nemusíte riešiť sami; nechajte svoju rodinu a priateľov, aby vám pomohli niesť váš "náklad". Ujasnite si spôsoby, ako vám môžu pomôcť – opýtajte sa, či vám môže priateľ zariadiť, alebo prideľte vašim deťom ďalšie domáce práce počas stresujúcich období.

Masáž Masáž nie lenže uvoľňuje stres, ale môže špecificky zmierniť napätie svalov krku a ramien.

Cvičenie Cvičenie je dobré pre vaše telo a myseľ. Uvoľňuje endorfíny, hormón, ktorý tlmí bolesť a vytvára pocit pohody.

Uprednostňovanie Nie ste superhrdina – nechajte bezvýznamné veci plynúť, aby si nevybrali daň na vašom zdraví. Sústreďte sa na to, čo je najdôležitejšie, a nerobte si starosti, ak sa veci v zozname priorít oneskoria alebo na chvíľu zostanú nedokončené.

Ak vaša stresom vyvolaná bolesť krku neustúpi do týždňa alebo dvoch samoošetrenia, navštívte svojho lekára. Môže ponúknuť ďalšie možnosti liečby a diagnostikovať ďaľšie možné príčiny.