100% garancia originálnych výrobkov SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zadarmo od 80 €

Kokosový olej

Kokosový olej je olej, ktorý sa získava z dužiny a jadier kokosových orechov. Je to zdroj zdravých tukov a má mnoho prospešných účinkov na zdravie. Tento olej je v súčasnosti veľmi populárny v kuchyni, kozmetike a aj v alternatívnej medicíne.

V kuchyni sa používa na varenie, pečenie, šľahanie a smaženie. Má veľmi vysokú tepelnú stabilitu a tak môže byť použitý pri vysokých teplotách bez toho, aby sa znehodnotil. Kokosový olej obsahuje nasýtené mastné kyseliny, ktoré sa v našom tele spracovávajú inak ako ostatné tuky. Preto sa kokosový olej často označuje ako "zdravý tuk". Vďaka svojej špecifickému zloženiu pomáha zvyšovať hladinu "dobrého" cholesterolu v krvi a tým znižovať riziko srdcových chorôb.

Okrem použitia v kuchyni má kokosový olej aj mnoho aplikácií v kozmetike. Je to vynikajúci hydratačný prostriedok a pomáha udržiavať pokožku vláčnu a hebkú. Kokosový olej má antibakteriálne vlastnosti a je ideálny na starostlivosť pri akné a iných kožných problémov. Použitie kokosového oleja na vlasy tiež poskytuje mnoho výhod. Je to vynikajúci kondicionér a pomáha znižovať lámavosť a suchosť vlasov.

Okrem toho má kokosový olej aj mnoho zdravotných výhod. Vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam pomáha bojovať proti voľným radikálom a môže tak pomôcť predchádzať ochoreniam spojeným s oxidatívnym stresom. Kokosový olej tiež môže regulovať hladinu cukru v krvi a môže pomôcť predchádzať vzniku cukrovky.

Vzhľadom na svoje mnohé výhody je kokosový olej stále populárnejší. Je to vynikajúci zdroj zdravých tukov, ktoré môžu pomôcť zlepšiť zdravie srdca, kože, vlasov a mnoho ďalších. Ak hľadáte alternatívu k bežným olejom, kokosový olej je skvelou voľbou.