100% garancia originálnych výrobkov SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zadarmo od 80 €

Význam cvičebných pomôcok SM Systému

K cvičebnému systému SM systém patria neodmysliteľne aj originálne cvičebné pomôcky. Ich význam je často podceňovaný a preto som sa rozhodol vysvetliť ich funkcie.

Originálne elastické lano SM Systému

Elastické lano pre SM Systém vytvára postupne sa zväčšujúci odpor, ktorý je pre Vaše telo prirodzený. Pomocou neho je možné svaly pri cvičení nielen uvoľniť, ale aj posilniť, čo je v dnešnej dobe, kedy svaly zaťažujeme minimálne, veľmi dôležité. Uvoľnenie a posilnenie svalov je základná technika pri odstraňovaní bolestí chrbta. Lano je ukončené čiernou redukciou, ktorá je určená hlavne pre deti a starších cvičencov, ale odporúča sa ju použiť pri prvých kontaktoch s SM Systémom. Redukcia vytvára len 1 kilový odpor a vďaka tejto menšej záťaži sa budete môcť plne sústrediť na kvalitné prevedenie cviku, čo je na začiatku veľmi potrebné. Po cca 2 týždňoch cvičenia je vhodné ukotviť lano už bez redukcie a tým pádom Vám lano bude vytvárať väčší odpor a vaše svaly sa začnúintenzívnejšie posilňovať

Ako používať elastické lano na SM Systém?

Ideálne je ukotviť si laná o pevný bod vo výške Vášho pupku, ale môže byť aj nižšie aj vyššie. Ukotviť sa dajú o akýkoľvek pevný bod, ideálne je cvičiť pred zrkadlom, kvôli kontrole správnych pohybov pri cvičení. Jedno ukončenie lana, na ktorom je nápis spiralstabilization.com si chyťte do pravej ruky tak, aby ste vedeli prečítať nápis (aby písmená neboli dole hlavou) a ľavú ruku prestrčte zospodu cez ukončenie lana. Následne to isté opakujte s opačnou rukou.

Balančná podložka PROFI

Jedinečná balančná podložka, ktorá vytvorí ideálne podmienky pre cvičenie SM Systému. Je to polotvrdá pena, vysokej kvality. Pri cvičení na podložke Vaše telo bude aktivovať viac svalov ako na pevnej zemi.

Oceníte hlavne pri cvikoch na kolenách a na jednej nohe. Vďaka tomu že je veľmi hustá, neopadávajú z nej kúsky a neodtŕhajú sa rohy (ako je zvykom pri lacných podložkách).

Jej rozmery 40 x 40 x 6 sú ideálne aj pre vyšších a mohutnejších cvičencov.

Oporné tyče na SM Systém

Ľahké a súčasne pevné oporné tyče na SM Systém. Ich cieľom je pomôcť Vám udržať rovnováhu pri zložitejších cvikoch a pomôžu Vám správne viesť ruky. Ich hlavným využitím je nácvik správnej chôdze, kde ich pomoc, hlavne zo začiatku, oceníte asi najviac. Ich dĺžka je 122 cm.