100% garancia originálnych výrobkov SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zadarmo od 80 €

Celostné pôsobenie

SM Systém je zameraný hlavne na odstránenie bolestí chrbta. Pri jeho vytváraní sa neopomenul fakt, že svaly celého tela sú poprepájané a izolované cviky nie sú úplne ideálne. Metóda je postavená na poznaní a používaní svalových reťazcov, ktoré prebiehajú po celom tele.

Príklady celostného pôsobenia

Pri odstránení bolestí bedrovej chrbtice SM Systém dbá o aktivovanie brušných svalov. Na prvý pohľad tieto dve svalové skupiny spolu nesúvisia, ale v skutočnosti spolu komunikujú veľmi intenzívne. Jednoducho povedané, ak sú svaly brucha oslabené, trpí aj bedrová chrbtica.

Veľké percento bolestí hlavy je spôsobených zo stuhnutého krku a šije a následného nedostatočného transportu krvi do hlavy (môžu nastať závrate, zhoršenie zraku a pod.). Správnym prevedením cvikov SM Systému uvoľníte nie len svaly krku a šije, ale tieto cviky budú mať pozitívny vplyv aj na intenzitu Vašich bolestí. Vďaka zlepšenému prekrveniu sa zlepší aj myslenie a pamäť.

Pri cvičení SM Systému natiahnete aj flexory stehna, ktoré majú vplyv na správnu chôdzu a tá má vplyv na zaťaženie celej chrbtice; a to hlavne bedrovej chrbtice. Jednoducho povedané – skrátenie flexorov stehna (m. iliopsoas, m. glutaeus medius, m. sartorius, m. rectus femoris) má negatívny vplyv na bedrovú chrbticu a ich uvoľnením sa odstránia aj bolesti bedrovej chrbtice.

Plochá noha a halux valgus sú veľmi časté problémy v ordinácii ortopéda. Oba sú spôsobené hlavne nesprávnym svalovým tonusom chodidla – svaly chodidla sú ochabnuté. Takmer vždy, pri diagnóze plochej nohy nájdeme aj problémy na chrbtici. Pri správnej aktivácii sedacích svalov sa tonus v chodidle zvýši a plochá noha aj hallux valgus sa stabilizujú a pri pravidelnom správnom cvičení sa stav výrazne zlepšuje.