100% garancia originálnych výrobkov SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zadarmo od 80 €

Časté chyby cvičencov SM Systému

SM Systém je skvelé komplexné cvičenie a jeho účinky pocítite oveľa skôr, ak sa vyhnete týmto najčastejším chybám.

Nízka frekvencia cvičenia

Cvičebný systém, ktorý praktikujete, môže byť akokoľvek dobrý, ale ak ho necvičíte pravidelne tak jeho efektivita výrazne klesá a výsledky sú v nedohľade. Čím častejšie budete cvičiť, tým skôr si osvojíte potrebné znalosti a schopnosti zvládnuť cvičenie.

Nesprávne prevedenie cvikov

Snažte sa o čo najdôkladnejšie prevedenie cvikov. Cvičte pred zrkadlom. Pomôže Vám odhaliť nesprávne pohyby a zlé držanie tela. Využívajte online videá aj keď si myslíte, že cvik viete dokonale, po čase si to skontrolujte. Taktiež odporúčam prísť na individuálnu konzultáciu kde sa môžete opýtať všetky otázky a uistiť sa, že cvičenie zvládate naozaj správne.

Príliš veľký (malý) rozsah pohybov

Určiť univerzálny presný rozsah pohybov pri cvičení SM Systému je náročné pretože každý klient je iný. Všeobecne sa dá použiť nasledovný postup: Pri cvičení sa snažíte pohybovať tak, aby ste sa dostali na hranu svojej komfortnej zóny pohybu (Váš bežný rozsah), ale jemne z tejto komfortnej zóny vystúpili – jemne zvýšili svoj rozsah pohybu. Je to možno zdĺhavejší ale veľmi bezpečný spôsob, ale zväčšiť rozsah pohybov a odstrániť bolesti pohybového systému. Malý rozsah pohybov neprinesie očakávaný progres a priveľká snaha o rýchly výsledok (s tým sa stretávam u klientov často) môže spôsobiť rôzne traumy.

Nesústredenosť

Pri cvičení sa sústreďte len na cvičenie a nerozmýšľajte, čo ste zabudli v práci a čo ešte musíte nakúpiť na večeru. Sústreďte sa len na seba. Kde je vaša myšlienka, tam je vaša energia.

Plytké rýchle dýchanie

V SM Systéme je zmena pohybov spojená so zmenou nádychu a výdychu. Čím hlbšie a pomalšie dýchate, tým viac času máte na správne prevedenie cviku a skontrolovanie sa. Hlboké dýchanie je taktiež veľmi prospešné pre celkové zdravie. Sám na sebe môžem pozorovať, že SM Systém výrazne prispel k prehĺbeniu môjho dychu.

Nevhodné miesto na cvičenie

Ideálne miesto na cvičenie SM Systému: Cvičíte pred veľkým zrkadlom, teplota v miestnosti je prijemná natoľko, že môžete cvičiť v bielizni (aby ste mohli v zrkadle pozorovať svoje telo a odstrániť možné chyby v držaní tela). Máte dostatok miesta na cvičenie (min cca 4 m2). Lano máte ukotvené pred zrkadlom vo výške vášho pupku. V miestnosti je čerstvý vzduch, dostatočné osvetlenie a v pozadí je príjemná hudba. Cvičíte naboso.