100% garancia originálnych výrobkov SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zadarmo od 80 €

Ako často cvičiť SM Systém?

Klienti sa ma pýtajú ako často majú cvičiť. Moja odpoveď je jednoduchá: Cvičte tak často ako môžete.

Ideálne je vytvoriť si dva spôsoby tréningu, ktoré sa kombinujú.

Prvý spôsob je si zacvičiť ráno a večer celú zostavu, ktorú klient ovláda. Intenzita a počet opakovaní závisí od aktuálneho stavu klient a od jeho možností. Pri tomto prístupe si klient vytvorí ideálne podmienky na cvičenie (ma vytvorené svoje miesto, cvičí pred zrkadlom, v pozadí má príjemnú hudbu, nikto ho neruší a môže sa plne sústrediť na správne prevedenie cvikov). Toto je nosný prístup, ktorý zabezpečí intenzívny nástup pozitívnych účinkov.

Druhý spôsob je doplnkový. Nabádam klientov k tomu, aby pozitívne stereotypy, ktoré získavajú pri cvičení prenášali aj do bežného života. Napríklad, ak niekde stoja a čakajú (pošta, úrad) aby pri tom aktivovali bruško, sedacie svaly. Keď sedia, aby pracovali s bruchom, uvoľnili ramená a bedrovú časť chrbta, otvorili hrudník. Keď musia v práci dlho sedieť, aby prácu na 5 minút prerušili a zacvičili si s lanom.

Je jasné, že pri tomto spôsobe intenzita a frekvencia bude nižšia, ale je to skvelá pomôcka pre zautomatizovanie nových pohybových vzorcov a ich prenesenie do bežného života. Je pravda, že na začiatku vidia, len prekážky (kde si v práci ukotvím lano, čo na to povie šéf a pod.), ale je jedno porekadlo: Ak je vôľa, tak je cesta.

Mám aj veľa klientov, ktorí majú jedno lano v práci a pravidelne si robia pauzy a všetci to akceptujú. Veď keď môžu fajčiari chodiť mimo budovy fajčiť, prečo by si zamestnanec nemohol 5 minút zacvičiť :-)

Mojim cieľom je, aby si klienti vytvorili nové, správne, fyziologicky korektné pohybové návyky.